Boendeparkering

För att ansöka om boendeparkering på gatorna i Frösunda, kontakta Solna Stad. www.solna.se

Parkerings- och garageplatser

Föreningen har relativt många parkerings- och garageplatser i det fristående parkeringshus vi äger. Vi disponerar 27 p-platser utomhus som kostar 500 kr per månad och 41 garageplatser i låst kallgarage som kostar 870 kr per månad. Det finns dessutom ett fåtal extra breda garageplatser som kostar 1 100 kr per månad samt 2 platser i garage till MC/moped/vespa som kostar 230 kr per månad. Vi hyr för närvarande ut 10 parkerings- och 38 garageplatser till närliggande BRF Kullen, 4 till ett närliggande företag.

Laddutrustning för elbilar och laddhybrider

Från och med april 2018 har vi tillgång till laddutrustning för elbilar och laddhybrider i föreningen. Tolv av våra garageplatserna på mellanplanet har laddutrustning som hyrs ut för 250 kronor i månaden plus kvartalsvis debitering av den el som förbrukas. Debitering är individuell för varje laddplats. Den som vill hyra en garageplats med laddplatsutrustning meddelar vår ekonomiska förvaltare Bonea att de vill göra detta. Om du redan har en garageplats samt det finns en garageplats med ej använd laddutrustning så får du byta garageplats. Om du inte har en garageplats måste du först stå i den ordinarie kön för garageplats innan du kan få tillgång till en garageplats med laddutrustning. Om alla garageplatser med laddutrustning är uthyrda så får du stå i elbilskön för nästa lediga plats.

Anmälan till parkeringskö och uppsägning av p-platsen

Vi har betydligt kortare kötider till parkering och garage än andra BRF:er i Frösunda. För närvarande är det bara någon enstaka medlem i de olika köerna.

För att ställa dig i kö till parkering maila till styrelsen@brfviken1.se. Ange:
– Lägenhetsnummer
– Namn
– Mobilnummer
– P-plats på garagetaket eller inne i garaget, alternativt parkering för mc/vespa
– För garageplats: om elbilsladdning och/eller extra bred plats önskas
Sedan 16 april 2019 debiteras en avgift på 200 kr för att ställa sig i kön.

Uppsägningstiden regleras av hyreskontraktet och är innevarande månad + tre månader. Skicka mail om att du önskar säga upp parkeringen/förrådet till styrelsen@brfviken1.se  med information om parkeringens/förrådets nummer samt ditt namn, lägenhetsnummer och telefonnummer


Laddutrustning